Akutvård

Akutsjukvård ligger mig varmt om hjärtat och jag bistår gärna så mycket jag kan vid akut sjukdom eller skada. Akutsjukvård intresserar mig mycket och där har jag efter åren på hästsjukhus en hel del erfarenhet. Ring för råd eller undersökning och behandling vid t.ex kolik, diarré, feber, luftvägsproblem, sårskador, akuta hältor, ormbett, fölningar eller svaga/sjuka föl mm. Själklart kan jag även hjälpa till med avlivning.

Besiktning och id-kontroll

Om du ska sälja eller köpa häst kan jag hjälpa dig med besiktningen av hästen. Likaså om du ska försäkra hästen eller bara vill utföra en hälsokontroll. Jag kommer till stallet och gör besiktningen i hästens hemmamiljö. Jag är godkänd id-kontrollant för flertalet raser.

Medicinska utredningar

Med hjälp av videoendoskop, ultraljud, gastroskop och diverse provtagningar kan medicinska utredningar utföras, däribland utredning inom hud, kolik, misstänkt magsår eller magsäckinpackning, undersökning vid återkommande foderstrupsförstoppningar, avmagring, stogynekologi, urinvägar, akut- eller kronisk diarré och host- eller andningsproblem.

Munhåleundersökning

Jag kan hjälpa till med den årliga rutinkontrollen med korrigerande slipning vid behov och vargtandsborttagning. Jag kan också hjälpa till om hästen har problem med att äta eller är besvärad av bett/träns. Hästtänder är ett stort intresse för mig och jag har gått Tandkurs 1-3 på SLU, Ultuna.

Vaccination

Om din häst eller stallkatt/hund behöver vaccinera sig vare sig det är den årliga vaccineringen eller någon extra vaccination i samband med dräktighet (mot virusabort eller stelkramp) eller resa så kan jag komma till stallet och göra det.